Глоба от 2000 лева ще плати собственикът на кучето, което нахапа

...
Глоба от 2000 лева ще плати собственикът на кучето, което нахапа
Коментари Харесай

Собственикът на кучето, нахапало дете почти до смърт, се размина с 2000 лв. глоба


Глоба от 2000 лева ще заплати притежателят на кучето, което нахапа съвсем до гибел дете. Родителите на 10-годишното момче от село Въгларово, което едвам беше избавено от лекарите, упорстват за ефикасна присъда, ще заведат и гражданско дело.

10-годишният Дениз беше атакуван от домашно куче порода кавказки вълкодав предишното лято. Детето е с тежки пострадвания и оцелява по знамение.

" 7 дни беше в кома, след това един месец в болничното заведение. Следим го, вървим си на профилактични прегледи и все още е добре. Той не беше ухапан, той беше раздран от куче. Неговите рани не бяха съвместими с живота. Когато го одобриха тези лекари и здравната сестра плачеха дружно с нас ", описа майката на потърпевшото дете Таня Радева пред Bulgaria ON AIR.

Собственикът на животното Анастас Караиванов е бил глобяван неколкократно поради доста кучета, които отглежда и постоянно пуска на независимост из селото. След случая мъжът беше арестуван за 24 часа, а след това освободен под гаранция. 

" За страдание, такива са ни законите. Ако аз бях направила нещо на кучето, несъмнено щяха да ми дадат ефикасна присъда. Явно кучетата са по-скъпи на страната от децата. Водим си гражданско дело и ще продължим да се борим, тъй като за нас тази присъда е смешна ", безапелационна бе Радева.

В момента пред къщата на Караиванов има единствено едно куче. Хората от Въгларово обаче живеят в боязън, тъй като съгласно тях след леката присъда той ще стартира още веднъж да развъжда нападателни породи кучета.

10-годишният Дениз към този момент върви на учебно заведение и се пробва да се пребори с преживения потрес. Психолог е помагал и на приятеля му, който е станал очевидец на нападението. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР